Servicii stomatologice

Prin nivelul inalt de profesionalism si stapanire a tehnicii radiologice, ExcelentRX este prietenul dumneavoastra in rezolvarea problemelor stomatologice.

 • Radiografii mici

  Radiografii mici / KODAK 2000 C / film conventional

  Radiografii retroalveolare (Individual Periapicals X-Ray)

  Radiografii retroalveolare

  Acest tip de radiografii este indicat in detectarea cariilor, traumatismelor dento alveolare, viciilor de eruptie, infectiilor periapicale, suferintelor parodontale, corectitudinii unor tratamente endodontice, vizualizarea morfologiei radiculare inaintea extractiilor dentare, precum si in alte situatii pe care le considera necesare medicul stomatolog (chisturi, leziuni osoase,etc)

  Radiografie retroalveolara interproximala x4 (Bite wings x4)

  Sunt radiografii care permit detectarea cariilor incipiente in zonele aproximale (intre dinti), cariilor de colet de dimensiuni mici si localizate subgingival, cariilor aparute sub obturatii (recidiva de carie). De asemenea pot fi decelate leziunile osoase precoce in parodontopatii marginale, precum si procese calcare in camera pulpara (pulpoliti).

  Radiografie retroalveolara interproximala

  Status dentar

  Statusul dentar reprezinta radiografii periapicale ale tuturor dintilor, numarul acestora fiind variabil functie de numarul dintilor pacientului.

  Radiografie in incidenta CLARK (1=ortoradial, 2=distoexcentric) – CLARK periapical

  Acest tip de radiografie permite localizarea spatiala a doua structuri ce se suprapun pe o radiografie normala retroalveolara. Prin efectuarea celei de-a doua radiografii in incidenta excentrica, medicul dumneavoastra va reusi sa afle care dintre cele doua formatiuni dentare se afla mai spre exterior sau interior, astfel incat abordarea chirurgicala sa fie facuta pe acea cale ce va minimliza defectul osos si va permite o localizare cat mai rapida a formatiunii vizate.

  Radiografia ocluzala / Occusal X-Ray

  Este un alt tip de radiografie care permite vizualizarea aranjarii spatiale a formatiunilor de interes. Avand in vedere ca radiografiile conventionale suprapun toate structurile pe un singur plan, este uneori dificila stabilirea lor tridimesionala. Din aceasta cauze se recurge la radiografii ajutatoare, cum ar fi Radiografia Clark sau Radiografia ocluzala. In plus Radiografia ocluzala poate fi utilizata si la pacientii cu probleme ale glandelor salivare (ex: litiaza de glanda sumaxilara) sau la pacientii cu trismus (imposiblitatea deschiderii gurii datorita contractiei musculare).

  maxilara (upper)

  ocluzala_maxilara_central_lateral (1) ocluzala_maxilara

  mandibulara (lower)

  ocluzala_mandibulara  ocluzala_hemimand_dr

 • Radiografii mari

  Radiografii mari / KODAK 9000 C / tehnologie digitala

  Ortopantomograma (OPG) / Panoramic X-Ray

  Radiografie Ortopantomograma

  Ortopantomograma reprezinta un examen radiologic pe care se vizualizeaza structurile dentare coronare si radiculare (evidentiind forma acestora, cat si eventualele afectiuni ale lor), structura oaselor maxilare si  eventualele afectiuni, aspectul tesuturilor parodontale (tesuturile de sustinere dentare) si eventualele afectiuni.

  Aceasta investigatie este necesara in etapa de diagnostic pentru elaborarea planului de tratament, precum si pe parcursul sau la sfarsitul tratamentului pentru a evalua evolutia tratamentului.

  OPG poate fi realizata standard sau in ocluzie; la scara reala 1:1 sau la scala marita 1,25:1

  Teleradiografie / Cephalometric X-Ray
  – de profil (lateral)

  Teleradiografia de profil lateral

  Teleradiografia de profil ofera o imagine de ansamblu a oaselor viscero si partial a neurocraniului, ajutand la stabilirea diagnosticului in ortodontie si chirurgia maxilo-faciala ortognata (vis-a vis de pozitia relativa a maxilarelor intre ele si fata de baza craniului), precum si in alte domenii medicale, ca de ex – pentru imaginea radiologica a seii turcesti utilizata in endocrinologie. Imaginea evidentiaza si evolutia osificarii vertebrelor cervicale, ce permite medicului specialist stablirea evolutiei pre si post pubertare a pacientului.

  Imaginea specifica teleradiografiei de profil pe filmul Rx este realizata la scara 1:1

  – antero-posterioara (A.P.)

  Teleradiografia antero posterioara este utilizata mai ales pentru vizualizarea asimetriilor in plan frontal, cat si a patologiei viscerocraniului. Acest examen radiologic este utilizat mai ales in ortodontie si gnatochirurgia maxilo-faciala, dar poate fi foarte valoros si in patologia traumatica si tunorala a masivului facial.

  Imaginea specifica radiografiei poate fi realizata la scara reala 1:1

  Radiografia A.T.M./ TMJ X-Ray
  – dreapta cu gura inchisa
  cu gura deschisa
  – stanga cu gura inchisa
  cu gura deschisa

  Radiografia A.T.M. - TMJ X-Ray

  Radiografia de ATM evidentiaza structurile ce intra in alcatuirea articulatiilor temporo- mandibulare, in speta cavitatea glenoida si condilul articular. Ele sunt utilizate pentru evidentierea patologiei articulare de natura inflamatorie, traumatica, tumorala, hiperplazica, atrofica, etc. si pot fi efectuate cu gura inchisa, deschisa sau in diverse grade de propulsie ce sunt cerute de medicul curant prin trimiterea la cabinetul de radiologie a unor dispozitive de muscat ce imobilizeaza mandibula in pozitia dorita de medic.

  Imaginea specifica radiografiei poate fi realizata la scara reala 1:1

  Radiografia de sinusuri/ Synus X-Ray

  Radiografia de sinusuri - Synus X-Ray

  Radiografia de sinusuri anterioare frontale (SAF) este indicata cel mai frecvent de medici specialisti ORL pentru a stabili patologia sinuzala, dar pot fi utile si medicilor stomatologi, mai ales chirurgilor maxilo-faciali, atunci cand apar sinuzite odontogene.

 • Radiografia mainii

  Radiografia mainii

  Radiografia de mana (pumn) evidentiaza stadiile de osificare ale nucleilor de crestere osoasa, permitand medicului specialist sa determine stadiul de maturare al scheletului osos si consecutiv stabilirea momentului optim de interventie terapeutica. Cel mai des este utilizata in ortodontie, endocrinologie si chirurgie ortognata.

  Radiografia de mana

 • Analize cefalometrice

  Centrul nostru de radiologie stomatologica digitala realizeaza de asemeni si:

  – analiza computerizata cefalometrica (computerised Ceph. Tracing & Analysis)
  analiza TWEED
  – STEINER
  – DELAIRE
  – McNAMARA
  – RICKETTS

  Analiza computerizata teleradiografica este o interpretare computerizata a pozitiei spatiale a structurilor faciale intre ele, ce permite medicului specialist ortodont sau chirurg ortognat sa stabileasca tratamentul, astfel incat pe langa o pozitionare corecta a dentitiei, sa puteti obtine si un aspect facial cat mai placut si un zambet minunat.

 • Fotografii de diagnostic

  In constructie

Rezultatul se livreaza pe loc pe film radiologic, CD sau e-mail in formatele:

 • KODAK + program Kodak viewer (1,8–2,5 Mb)
 • JPG (70-80 kb)

radiografie-stomatologica

 • Tipuri radiografii

  Centrul de Radiologie Excelent Rx este dotat cu aparatura de ultima generatie, printre care ...
  Mai mult
 • Servicii oferite

  Prin nivelul inalt de profesionalism si stapanire a tehnicii radiologice ....
  Mai mult
 • Program de lucru

  • Luni - Vineri
   08:30 - 20:00
  • Sambata
   09:00 - 13:00
  • Duminica
   Inchis